Ce e cu tine, Roxana? Azi nu eşti în apele tale! Godson, ghidul nostru în safari, a intuit bine. Dacă în fiecare parc pe care l-am vizitat am împuşcat cu întrebări ca o mitralieră, acum, în timp ce ne înaintăm prin Ngorongoro, eu tac şi încerc să mă readun după vizita făcută într-un sat de masai. Godson e şi el un masai, ca origine. A studiat, are o casă ca toţi oamenii, o meserie, probabil o singură nevastă, doi copii, o maşină japoneză şi haine europene. S-a îndepărtat deja teribil de mult de mentalitatea şi tradiţiile tribului din care afirmă, cu mândrie, că face parte.
Dar cine sunt aceşti masai? Nu vreau să intru în prea multe detalii, dacă eşti curios găseşti pe internet sau în cărţi multe informaţii şi detalii ciudate despre modul de viaţă al triburilor de masai (sau maasai), dar, ca să nu l...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care călătoreşte cât de frecvent poate împreună, practicând un turism responsabil. Roxana și Alex sunt pasionați de fotografie, dar pe Alex nu-l întrece nimeni la gătit. Iar Petra este cea care testează destinaţiile din punctul de vedere al unui copil.