Slow Travel: inspirație pe îndelete (5)

5. Încercăm să mâncăm acasă la cineva

În episodul anterior despre Slow Travel te-am lăsat bântuind piețele, în căutarea experiențelor și aromelor autentice. Am povestit despre cum e să-ți gătești tu masa, folosind produse proaspete de sezon, în apartamentul sau vila pe care ai închiriat-o de la localnici. Există totuși un risc: ca tu să ai două mâini stângi când vine vorba de gătit, caz în care mai avem o idee ce se potrivește la fel de bine cu modul de a călători pe îndelete. Alege, ca alternativă la restaurant, să iei masa la cineva acasă. Fie că participi la o cină organizată de gazda ta, că te folosești de rețeaua internațională EatWith, sau că găsești un restaurant foarte mic, de familie, în cartierul în care stai, vei avea ocazia să interacționezi cu oamenii locului, poate și cu alți (puțini) turiști veniți din cine știe ce alte colțuri de lume. Un schimb cultural în care mâncarea e un pretext și, deseori, descope...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.