„Best of LumeaMare” – Aprilie

„Best of LumeaMare” – Aprilie

Nu ştiu dacă e din cauza zilei de 1 aprilie, dar se pare că luna asta ne-am cam păcălit şi a trecut mai repede decât ne aşteptam, sau cel puţin aşa s-a simţit. Pe de altă parte, dacă ne uităm la lista articolelor publicate, am avut ceva timp la dispoziţie… Să vedem care au fost cele mai citite şi mai comentate dintre acestea.

Trecem repede peste cea de a patra ediţie a Poveştilor din LumeaMare, care ştim deja că are un mare succes  şi ne bucurăm să constatăm că am avut şi cel mai popular concurs de până acum, Colţul tău din România. Încă puţin până se încheie aşadar, dacă nu aţi apucat să ne spuneţi care este colţul vostru favorit din România, mai aveţi o şansă.

Un restaurant din Bucureşti se pare că a creat impresii puternice, atât pentru cel care a scris articolul cât şi pentru cei care l-au citit. Mă întreb câţi dintre voi, după ce aţi lecturat Eu când vreau să mănânc, mănânc, aţi decis să mergeţi în acest loc. Eu una abia aştept…

Istanbul a fost şi el o destinaţie căutată şi chiar dacă ştim că nu este capitala oficială a Turciei, am fost de acord ca putem scrie despre acest oraş ca despre o capitală cu personalitate.

Revenind la România, am descoperit Rîmetea, satul de sub Piatra Secuiului şi chiar ne-a plăcut!

Aşa ca următorul pe lista celor mai citite articole a venit Lista de bagaj pentru camping… se vede că se apropie vara. Eu aş simţi totuşi că această listă merită nişte completări, aşa că poate ne mai ajutaţi puţin înainte de a o pregăti în varianta finală!

Tot la categoria informaţii utile, şi nota de plată după 5 zile petrecute în Cairo a fost de folos cititorilor noştri.

Ne-am amintit cu plăcere de vizita la abaţia din Melk, un loc situat la fel de bine în trecut ca şi în prezent sau viitor. Ne bucurăm să vedem că nu suntem singurii care am admirat-o.

Trebuie să vă mulţumesc pentru interesul arătat micii mele excursii spre Cluj şi poate Maramureş, pe care deşi am anunţat-o de foarte curând, a adunat sfaturi bune şi mulţi vizitatori. Sper să pot reveni cu impresii pe măsură.

Dacă vă apucă şi pe voi dorul de ducă şi vreţi să faceţi o pauză mai lungă, poate alegeţi Camino. Puteţi să vă inspiraţi din intreviul cu Veronica Drăgoi, în urma conferinţei dedicate acestui pelerinaj.

În final vă doresc o lună plină de călătorii inedite, despre care să ne povestiţi şi nouă!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.