Încă puţin şi bate ceasul pentru plecarea în Austria!

Încă puţin şi bate ceasul pentru plecarea în Austria!

Nu mai e mult şi vine vacanţa. Şi pentru că eu, LumeaMică, am terminat cu FB pe linie, LumeaMare reprezentată de cea care scrie aceste rânduri s-a hotărât că merit cât de curând o călătorie, oricât de mică. Şi excursia din Franţa, din august, dar până atunci mai avem! Aşa că am fost pusă să aleg dintre mare şi „aiurea prin Europa” şi am ales aiurea prin Europa, că doar nu curge degeaba sânge de călător prin mine! Aş vrea totuşi ceva bălăceală. Şi aş vrea în Austria pentru că este ţara mea preferată şi m-am jucat eu pe nişte tobogane super pe acolo, plus că atunci când s-a serbat mama la bulbuci a fost fenomenal!

Paragraful de sus nu este chiar copiat după spusele Lumii Mici dar vă garantez că marja de eroare este foarte mică. Aşadar, aşa cum am mai anunţat pe ici pe colo, între 21 şi 30 iunie îmi iau lumea în cap şi plec împreună cu cea mică prin Austria. Ne-am luat bilete de avion până la Viena dar, pentru că acolo am mai fost împreună, după două primele două nopţi vom alege o altă cale… sau două, nu ne-am hotărât.

Am vrea Salzburger Land pentru peisajele şi munţii săi minunaţi, pentru posibilele drumeţii în natură, pentru minele de sare, pentru Salzburg sau Hellbrunn cu jocurile sale trăznite de apă.

În acelaşi timp am fi tentate şi de o incursiune în inima verde a Austriei, Styria, cu apele sale termale şi cu ceea ce iese mai bun din struguri (asta aşa, pentru sufletul meu!).

Vom călători cu trenul sau autobuzul şi nu ne vom face rezervări în avans. Vrem să avem parte şi de puţină spontaneitate în decizii. Cine ştie, poate ne va plăcea atât de mult într-un loc încât nu vom dori să mai plecăm. Sau poate că vom reuşi să vedem câte ceva din ambele zone. Greu de spus deocamdată.

Apelez ca de obicei la ideile şi experienţele voastre, sunt convinsă că veţi avea recomandări faine pentru noi şi sugestii care ne vor defini, într-un fel sau altul, traseul.

Dacă aţi călători cu un copil ce aţi alege? Ce v-a plăcut mai mult dacă aţi fost deja pe acolo? Sau cum aţi călătorit dintr-un  loc în altul, pe unde v-aţi cazat şamd… (am văzut de exemplu şi ferme la care se poate sta dar par destul de scumpe). Şi noi am mai fost dar mai avem încă multe locuri de descoperit. Austria e o ţară mică foarte mare, aşa ca LumeaMare a noastră :D, poate de aceea ne şi place atât de mult.

Abia aştept să vă aud recomandările şi vă mulţumesc anticipat!

Later edit: până la urmă am ales un traseu şi am făcut şi rezervări. Ne-am dat seama că timpul este prea scurt ca sa îl pierdem căutând la pas, cu rucsacul în spate, o cazare convenabilă. Traseul sună cam aşa: Viena, zona Gastein – cazare în Bad Hofgastein, Salzburg, înapoi la Viena. Sper să fi luat deciziile bune!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.