De ce să mergi mâine la Veliko Tarnovo

De ce să mergi mâine la Veliko Tarnovo

23 septembrie 2011 – Noaptea meşteşugurilor şi artelor pe Samovodska Charshia + alte două motive

La Veliko Tarnovo am fost de multe ori şi am scris despre asta de prea puţine ori. Şi de fiecare dată când am ajuns acolo am făcut o plimbare pe strada veche cu ateliere de meşteşugari, numită Samovodska Charshia. Un fel de poartă în timp, prin care pătrunzi în început de secol 19, cu ateliere şi meşteşugari pe care poţi să îi vezi la lucru, folosind tehnici tradiţionale. De la Infobulgaria.ro am aflat că mâine seară, între ora 17:00 şi 23:00,  are loc „Noaptea pe Samovodskata Charshia”, un fel de noapte a muzeelor adaptată la viaţa acestei străzi. Se va lăsa cu muzică, degustări şi manifestări artistice. Dacă nu aş fi avut deja prea multe de făcut mâine, aş fi dat o fugă să văd cum e. Dar poate măcar unul dintre voi va putea să ajungă şi ne va povesti şi nouă cum a fost şi dacă a meritat plimbarea.

Poate vă inspiră imaginile de mai jos, cu nota că sunt făcute într-o zi liniştită, fără multă agitaţie.

Şi dacă tot ai ajuns în Veliko Târnovo e păcat să nu dai o fugă şi până la cetate, pe care ţi-o recomand să o vezi când soarele mai coboară, spre seară.

Şi încă un motiv pentru a da o fugă chiar şi de o zi până la Veliko Tarnovo îl reprezintă felurile copioase şi generoase de mâncare, la preţuri de care nu poţi să nu fii încântat.

Iar dacă vrei să rămâi peste noapte urcă sus spre Arbanasi, nu vei regreta! Găseşti mai multe idei în Casă şi masă în Arbanasi.

Drum bun şi apropo, tu ai fost până acum la Veliko Tarnovo?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.