Încă un oraş adoptat: Londra

Încă un oraş adoptat: Londra

Anca, sau Akafix, cum am aflat mai nou că-şi spune, e o veche prietenă de-a Lumii Mari. Aşa că m-am bucurat când am aflat că vrea să ni se alăture în micul nostru proiect cu adopţii. Şi am primit cu drag dorinţa ei de a adopta Londra. Mai departe o las pe ea să ia cuvântul:

Londra, dragostea mea

Eu m-am grăbit să mă bag la adopţiile Lumii Mari  ca să nu-mi sufle cineva Londra.

Da’ ce zic eu că vreau să adopt Londra!? Vreau să mă adopte Londra pe mine! Dacă ar trebui sa stau în alt loc din lume decât în Bucureşti, aş alege Londra fără să clipesc.

M-am tot întrebat de ce. Am încercat să-mi analizez alegerea (da, aşa sunt eu, toată ziua bună-ziua analizez). Am văzut şi alte oraşe care mi-au plăcut f. tare: Barcelona, Roma, Ciudad de Mexico, Copenhaga, Paris, Buenos Aires….).

De ce Londra?

  1. A fost primul oraş mare pe care l-am văzut în viaţa mea (de fapt Budapesta a fost primul dar nu se pune pentru că aveam doar 10 ani)  – deci, din motive sentimentale – prima iubire care nu se uită niciodată;
  2. E ceea ce, în mintea mea, trebuie să fie o capitală adevarată – mare, plină, vie, cosmopolită;
  3. Îmi plac englezii şi limba (oi fi subiectivă);
  4. Sunt atât de multe de văzut acolo că ar trebui să stai ceva vreme ca să prinzi măcar o parte din atmosferă;
  5. După a doua vizită, şi-a întărit poziţia de lider în clasamentul meu;
  6. Habar n-am – e ca în relaţiile umane – există o chimie între oraş şi inima mea pentru care n-am nici o explicaţie.

În orice moment, zona Palatului Parlamentului cu Big Ben, Westminster Abbey şi Trafalgar Square mă aduce într-o stare de exaltare – unii dintre voi vor înţelege sigur la ce mă refer.

Ultima dată când am fost pe acolo (din păcate cu treabă) mă învîrteam, seara pe la 8, singură de nebună pe lîngă Parlament şi nu mă puteam opri din “God, I love this town”! Nu ştiu dacă m-a auzit cineva vorbind singură dar nici că-mi păsa.

Când e cel mai bun moment să mergi la Londra?

Eu aş zice oricând, cu toate astea o vreme mai caldă şi mai însorită e totdeauna mai plăcută pentru a vizita un oraş deci, iunie – septembrie e probabil perioada cea mai potrivită.

Eu aş alege septembrie – mai puţin aglomerat, culori mai tari, temperaturi în jur de 18 – 20 grade C, risc de ploaie ceva mai mic. Nu mai e nevoie să vă spun că prima mea vizită a fost în septembrie, nu? Şi am avut norocul să prind o vreme fără ploaie şi cu temperaturi în jur de 25 grade C.

Săptămâna asta până pe 17 -18 oct. e încă o vreme potrivită dar după aceea încep ploile – conform statisticilor, octombrie este luna cea mai ploioasă.

Noiembrie e însă altă poveste pe care o voi strecura pe lângă altele despre Londra.

God, I love this town!

Foto: Ionuţ Rotaru

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Traducător la bază cu actoria în suflet, Anca, zisă Akafix, a găsit în călătorii o îmbinare a multor dorinţe şi pasiuni şi cocheteaza cu scrisul pe blogul ei şi pe la prieteni, cu gândul şi inima la minunile lumii şi la oamenii săi.