Coincidenţe?

Ne place să numim evenimentele, întâmplările sau întâlnirile care apar în viaţa noastră exact atunci când trebuie coincidenţe. “Potrivire (întâmplătoare) a două lucruri, evenimente, fapte…” zice un DEX, punând în paranteză cuvântul “întâmplătoare”. Îmi place la nebunie această punere în paranteză, cred că exprimă foarte clar nesiguranţa noastră faţă de ceea ce ni se întâmplă bun în viaţă. Ne trezim spunând, “ei, am fost norocos de data aceasta” sau “ce coincidenţă, nu mă aşteptam la asta!”.

Ancutza, membră în echipa noastră, locuieşte exact în Langhe, zona din Italia în care visez eu să ajung la vară. Numai că până să ajung eu acolo, a venit Ancutza încoace. Trebuia să ne cunoaştem aşa că nu, nu cred că e o simplă coincidenţă. Înainte de a şti de venirea ei am cunoscut-o în treacăt pe Marcela Coşnean, la lansarea albumului Bucătăria Hoinară. Încă de atunci ne recomandase Adriana, o bună prietenă, să mergem să vedem cum e la locul de suflet al Marcelei, The Country Hotel, localizat în Hărman. Iar lucrurile s-au legat pentru că aşa trebuia să se întâmple, nu pentru că a fost o coincidenţă. Am sunat-o pe Marcela şi am avut plăcuta senzaţie că vorbesc de la bun început cu o persoană cunoscută, deşi până atunci nu mai interacţionasem în mod direct, poate doar în online.

Imediat după Women on Web, am strâns rândurile şi am zbughit-o spre Marcela, unde am fost găzduiţi şi hrăniţi dumnezeieşte… nici asta nu cred că e o întâmplare ci dimpotrivă, o regulă de ospitalitate pentru un om cu suflet mare ca al ei. (Mai multe detalii despre Marcela şi pensiunea ei vor veni în curând, pentru că pregătim atât o recenzie cât şi un interviu.)

Am petrecut câteva zile foarte plăcute alături de Ancutza şi prietena ei din Italia, depăşită deseori de verva şi debitul nostru verbal în română, după ce oboseam amestecând limbile de nu se mai putea. Una peste alta toţi ne-am simţit foarte bine, petrecând un weekend cât se poate de slow în România, departe de Italia şi a ei tradiţie pe tot ce înseamnă slow. Mai mult de atât, în centrul Braşovului ne-a aşteptat târgul de produse tradiţionale la care toţi vânzătorii purtau cu mândrie logo-ul cu melc, ştiţi ce înseamnă, nu e aşa?

La Marcela am mai avut parte de o întâlnire, cu o doamnă ce împărtăşeşte aceeaşi viziune ca noi faţă de relaţiile dintre părinţi şi copii şi care a participat la un moment dat la acelaşi curs de parenting ca noi. Şi ca să merg şi mai departe de atât şi să vedeţi că nici această întâlnire nu a fost întâmplătoare, doamna şi fetiţa ei aveau cai şi erau acolo pentru o competiţie de călărie, de care poate că nici nu am fi aflat dacă nu ne cazam sub acelaşi acoperiş. Iar nouă ne plac foarte mult caii!

Despre incursiunea noastră la Hărman şi mai multe poze de la Peleşul în formula sa mai vastă, cu etaje în plus de vizitat, vom mai povesti în curând. Şi abia aşteptăm să vedem şi impresiile din partea italiană a echipei.  Aşteptăm să se alinieze planetele în poziţia potrivită :-).

Între timp pregătesc, cu marele ajutor al Inei (altfel nu m-aş descurca şi iarăşi vin şi spun că NU e nimic întâmplător în faptul că am alături de mine oameni aşa faini!), lansarea slowride.ro şi prima noastră deplasare pe motoare în vederea documentării, prin Austria – Germania şi puţin din Italia. Pentru cine nu ne-a auzit deja povestind despre asta, slowride.ro va fi un pui de LumeaMare, un proiect educativ social ce va centraliza informaţii utile legate de condusul preventiv şi, sperăm noi, va contribui în timp la educaţia publicului tânăr şi la o mai bună înţelegere şi percepţie a fenomenului moto în România. Avem ambiţia şi dorinţa de a face ceva cu adevărat util dar mai avem mare nevoie de nişte “coincidenţe fericite” şi de ajutorul unor sponsori pentru ca acest proiect să se dezvolte mai repede decât cu viteza melcului de mai sus şi să fie cu adevărat de ajutor comunităţii moto. Vom reveni cu detalii cât de curând.

Tu ce exemple de astfel de coincidenţe poţi să ne dai? Ţi s-a întâmplat să îţi doreşti foarte mult un lucu şi acela să se întâmple fără ca să poţi să îţi explici cum şi de ce?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.