BuCătăRia HOiNaRă – la lansare

Duminică seară am pus mâna din nou mâna, pentru a nu ştiu câta oară pe "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti ediţia nouă, îndelung revăzută şi mult adăugită" a lui Radu Anton Roman, dar de  data asta m-am oprit la primele pagini. Redau mai jos pasajul următor:

"Totuşi, deşi atât de creativi (sau de conservatori, cine ştie?), românii nu-şi iubesc bucătăria (cel puţin aparent). Toate bunătăţile străbunicii zac în caiete prăfuite de reţete, abandonate. Ca să nu mai spun, cu jale mare, că marea bucătărie ţărănească din România e încă nedescoperită! În aproape două sute de ani de existenţă modernă, s-au reuşit (cu eforturi şi sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culiare posibile, dar nimeni n-a încercat să afle ce era mai la îndemână: cât mai bine, de spectaculos şi de divers mâncăm noi, românii, de două milenii.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.