7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (1)

7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (1)

CUPRINS

Când şi cum ajungi în Tenerife – detalii mai jos

Unde stai: nord sau sud?

Cum te deplasezi / transport

De la -30 m până la +3718 m sau ce poţi să faci în Tenerife 7 zile

  1. Puerto de la Cruz
  2. O zi la Loro Parque
  3. Un tur de o zi şi puţină istorie
  4. O zi la vulcan: Teide
  5. O zi în insula La Gomera
  6. O zi la Siam Park
  7. Scufundare cu submarinul

Cum să îţi organizezi vacanţa în Tenerife – Introducere

Puetro de la Cruz
Puetro de la Cruz

Aşa cum am spus şi în articolul „Înţeleg de ce ai vrea să rămâi în Tenerife”, am o relaţie specială cu insulele, chiar dacă nu aş alege să rămân definitiv în mijlocul oceanului. Sunt câteva insule care mi-au plăcut foarte mult şi în care mi-am promis că voi reveni cu familia, dacă nu în 2014, măcar în 2015. Îţi voi împărtăşi ceea ce ştiu şi ce opţiuni aş avea la dispoziţie dacă m-aş hotărî acum să îmi organizez vacanţa în Tenerife.  Sper ca recomandările şi ideile de mai jos să îţi fie o bună inspiraţie în cazul în care plănuieşti să ajungi acolo înaintea mea. Şi dacă ai fost sau ai aflat mai multe detalii sau ponturi interesante, nu ezita să mă completezi sau să îmi dai de veste.

O singură observaţie am de făcut, înainte de toate: ca să te bucuri cu adevărat de Tenerife, nu pleca de la idei preconcepute care circulă pe internet, ba că e ieftin-aproape gratis, ba că e scump. Nu trebuie să te iei nici după alţii şi nici după preferinţele mele, ci după nevoile şi stilul tău de a călători. Există câteva atracţii destul de costisitoare pe insulă, dar care merită cu vârf şi îndesat. Siam Park, Loro Parque şi vulcanul Teide ar fi doar trei exemple – dacă nu te duci pentru ele, nu ştiu pentru ce ai alege să faci atâta drum. În ciuda numeroaselor sale plaje, din punctul meu de vedere Tenerife nu poate fi o destinaţie de plajă şi atât. Dacă vreau plajă mă duc în Grecia şi zău că nu-mi doresc nimic mai mult. Tenerife nu este nici o destinaţie de shopping, chiar dacă nu are TVA şi am auzit că preţurile sunt mult mai mici, la haine şi nu numai. Dar nu o să zbori nişte ore bune până într-o insulă doar pentru asta, nu e aşa?

Las Teresitas
Las Teresitas

În concluzie, dacă vreau vreme bună, ocean (cu bune şi rele, uneori e rece, alteori are curenţi puternici sau valuri prea mari), forme de relief şi culori fascinante, vârfuri golaşe în contrast cu parcuri luxuriante, atunci mă duc în Tenerife, acceptând că merită să plătesc pentru asta un preţ.

Acestea fiind spuse, hai să vedem cum ne organizăm.

Când şi cum ajungi în Tenerife

Perioada, dincolo de publicitate

Gradina unui hotel
Gradina unui hotel

Se spune că perioada cea mai bună pentru a vizita insula este în extrasezon, că preţurile sunt mai mici şi vremea e oricum bună în insula eternei primăveri. Interesant e că despre toate insulele din Atlantic se spune la fel, că sunt insule în care este mereu primăvară. Eu am ajuns în Tenerife în septembrie şi am prins plină vară. Iar despre luna decembrie am citit că este cea mai răcoroasă, cu minime ce pot ajunge la 13 grade şi maxime de 19 şi că ar fi una dintre cele mai ploioase luni. În Madeira am fost în octombrie iar în Azore la început de martie. Şi îţi spun sincer că nu mi-a fost cald decât la prânz. În rest răcoare şi ferească Domnu’ să mai fie şi ploaie sau furtună pe ocean, că uiţi imediat de povestea cu primăvara. Ţine puţin de noroc, dar trebuie să te aştepţi şi la asta. Dar, aşa cum spuneam în introducere, în Tenerife nu mergi doar pentru plajă aşa că, având destul de multe de făcut şi văzut, poţi fi chiar încântat de vremea moderată şi de preţurile convenabile la zboruri. Ceea ce ne duce la punctul următor.

Zboruri directe vs. combinaţii

Teide vazut de pe insula La Gomera
Teide vazut de pe insula La Gomera

Atunci când poţi alege, e mai bine să optezi pentru zborurile directe sau cel puţin acelea care opresc în direcţia destinaţiei tale. Nu mă refer doar la timpul economisit, ci şi la valoarea ecologică a gestului tău. Aproximativ 50% din emisiile de carbon se eliberează la aterizare şi decolare. Către Tenerife, din câte ştiu eu până acum, nu avem zboruri directe din România tot timpul anului. Există zboruri charter, din iunie până în septembrie. Eu am zburat cu ultimul charter de la Prestige Tours şi mi s-a părut foarte convenabil aşa. Dacă vrei să te bucuri de toate zilele de concediu în insulă, e cea mai bună variantă. Se zboară noaptea, aşa că ai parte de zile pline, pline (nu sunt chiar de acord nici cu zborurile astea când pământul ar merita o gură de aer proaspăt, dar asta e deja altă poveste). Într-un preţ aflat undeva între 800 şi 1000 de euro/persoană poţi primi zborul şi cazarea pentru 7 nopţi, ceea ce nu ar fi tocmai de neglijat.

Puetro de la Cruz
Puetro de la Cruz

Dacă bugetul tău e totuşi restrâns şi vrei să înghesui cât mai mult în el, dacă preferi să te organizezi după propriul gust şi să mergi în alte luni, ai varianta să îţi combini singur zborurile. Poţi să cumperi bilete până la Madrid sau Barcelona şi de acolo până în Tenerife, cu o pauză sau nu (ai mare grijă la orare, totuşi, nu e imposibil dar e greu să găseşti combinaţia perfectă la cel mai mic preţ), şi să te încadrezi undeva între 300 şi 450 de euro de persoană.

Teide
Teide

Dacă aş alege varianta cu escală, mi-aş aloca două zile în plus şi m-aş bucura puţin şi de Barcelona, cu banii astfel economisiţi. Sau aş opta pentru un pachet de la o agenţie în care am încredere, dacă aş merge vara şi ar putea să îmi ofere ceva interesant în nord. Pentru că da, asta mă duce la episodul următor, în Tenerife mi-a plăcut mai mult nordul decât sudul.

Siam Park
Siam Park
Loro Parque
Loro Parque
Candelaria
Candelaria
Tenerife sud
Tenerife sud

Va urma.

Acest serial se întinde pe 10 episoade. Dacă plănuieşti o vacanţă în Tenerife şi vrei să ai toate informaţiile gata de a fi tipărite şi consultate (vezi cuprinsul de la începutul articolului), descarcă Ebook-ul 7 zile în Tenerife. De la -30 m până la + 3718 m. Parola de acces este: tenerife2014lm

[sdm-download id=”58805″ fancy=”0″]

7 zile in Tenerife coperta
Abonează-te şi primeşti parola pentru acest Ebook gratuit!

Dacă vrei să urmăreşti ce scriem pe blog, nu uita să te abonezi la newsletter. Vei primi noutăţi săptămânal şi vei fi primul care primeşte Ebook-uri gratuite sau care află de evenimente şi concursuri.

* indicates required


 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.