Cum face un copil un călător mai bun din tine

Să ne lămurim: călător sau om?

Vorbim despre „călător” pentru că ne aflăm pe un blog de călătorii. Dar tot acest discurs şi toată această poveste se referă la noi ca oameni. Experienţele prin care trecem ne transformă şi ne clădesc mereu, nu rămânem niciodată la fel. A călători este o experienţă transformatoare. A avea un copil este o altă experienţă transformatoare, oho, ce experienţă încă! Ambele, alături de alte circumstanţe şi poteci pe care călcăm prin viaţă, ne dau un ghiont către autoevaluare şi schimbare. Dacă nu funcţionează şi trăim cu senzaţia că le ştim pe toate, e momentul să căutăm un doctor. Pe mine călătoriile m-au făcut un om mai bun, iar copilul m-a făcut un călător mai bun.

Informațiile din acest articol pot fi găsite, alături de multe altele, în cartea publicată în martie 2018:

Mami, tati, uite cămilele!

 

Cum să supraviețuiești în călătoriile alături de copii. Sfaturi serioase pentru părinți și povești fantastice pentru copii, însoțite de ilustrațiile naive ale subsemnatei.

Detalii aici.

Câteva idei:

Putem foarte bine să ne pregătim temeinic o călătorie şi în acelaşi timp să ne simţim aventurieri.

Spontaneitatea e un lucru bun, dar nu neapărat necesar. Putem foarte bine să ne pregătim temeinic o călătorie şi în acelaşi timp să ne simţim aventurieri. planificarea ne ajută să ne adaptăm mai uşor, să ne bucurăm mai mult şi să nu ne stricăm vacanţa înainte de a începe (…)

Avem nevoie de un timp pentru joc şi relaxare, oriunde ne-am afla

Copilul m-a învăţat şi că o călătorie slow, pe îndelete, e cea mai bună călătorie (…)

Ne amintim mai degrabă experienţele şi oamenii, nu locurile

Copiii reţin din călătorii mai mult experienţele şi nu adresele, mai mult contactul cu oamenii şi nu obiectivele turistice (…)

Nu există călătorie fără să existe un acasă

Oricât ar călători, oricât de încântaţi ar fi de ceea ce văd pe drum, copiii se bucură şi se simt extraordinar atunci când se întorc acasă (…)

O relaţie bună nu pică din cer, trebuie să muncim pentru ea

Nicio relaţie între doi oameni nu poate fi luată ca dată, garantată şi perfectă de la sine. Cu atât mai puţin aceea pe care o ai cu propriul copil (…)

Citește cartea Mami, tati, uite cămilele! pentru a afla mai multe.

Mulțumesc!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.