Fascinaţi de noroi

Vi s-a întâmplat vreodată să fiţi fascinaţi de fizionomia unui om urât, dar nu aşa, urâţel, ci urât de-a dreptul? Vi s-a întâmplat să nu vă puteţi lua ochii de la el, ba chiar într-o anumită măsură să simţiţi un fel de simpatie, de curiozitate, o dorinţă incertă de a şti cum e acel om şi ce se ascunde sub urâţenia lui? Vi s-a întâmplat în acelaşi timp să vă lase rece o figură pe care toţi ceilalţi o consideră standard de frumuseţe?

Suntem cu toţii atraşi, uneori, de ceea ce este definit ca urât. Nu are sens acum să încercăm să disecăm noţiunile de urât şi de frumos, de asta s-a ocupat Umberto Eco în Istoria Frumosului şi Istoria Urâtului. Aşa cum nu are sens să intrăm în detalii legate de caracter sau de frumuseţea interioară. Şi asta pentru că nu vă voi vobi de oameni şi sufletele lor ci vă voi vorbi despre natură. Iar natura este mare maestră în a ne surprinde cu frumuseţea ei, chiar şi acol...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.