România copiilor

Am anunţat deja că anul 2013 este anul copiilor, Destinaţiile copiilor fiind primul şi cel mai important proiect al meu. Adăugăm încă o piesă la puzzle, anunţând o secţiune a acestuia, dedicată României.

Dacă te uiţi în jur la copiii noştri, dacă mă uit şi eu atent la LumeaMică, dacă îi luăm puţin la întrebări, o să vezi că ştiu mai multe despre o ţară străină decât despre propria ţară. Ceea ce nu e deloc ok. Acum doi ani LumeaMică m-a întrebat: „mami, Sibiu în ce ţară este?”. Mi-a fost ruşine, ruşine cu mine, se înţelege, copilul nu avea nicio vină. E drept, până la o anumită vârstă copiii nu stăpânesc şi nu înţeleg noţiunile de timp şi spaţiu, nu pot fi acuzaţi pentru asta şi nici noi nu trebuie să ne învinovăţim. Dar ne revine totuşi sarcina de a-i informa, chiar şi atunci când nouă ni se pare de la sine înţeles: „Suntem în România, iată ce ţară frumoasă avem!”

...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.