Aceasta este o declaraţie dublă de fericire, în cuvinte puţine şi culori calde, culori în care numai toamna ştie să se exprime. Toamna îşi trăieşte nuanţele scurt şi intens, ştiind că roşul fierbinte şi galbenul posesiv sunt sentimente mature dar trecătoare, ca o fericire ce vine, trece şi este mereu înlocuită de alte motive de fericire. Dar ce m-a făcut pe mine fericită în weekendul care tocmai a trecut? Îţi povestesc imediat.

Stana_regala_5775

Stana_regala_5733

N-aveam asta în plan dar am hotărât să o facem, chiar dacă ne-am trezit târziu şi am ieşit pe uşă când alţi oameni normali s-ar fi gândit să se apuce să pregătească masa de prânz. Nu aveam nici măcar bani dar ne-am împrumutat şi am plecat pentru o jumătate e zi la munte, pe singurul traseu scurt şi uşor de abordat care ne-a venit în minte: poteca regală spre Poiana Stânii, din Sinaia. Acolo toamna ne-a camuflat poteca cu un pat moale de frunze, soarele ne-a încălzit trimiţându-şi razele printre tulpini îndrăzneţe ce împungeau cerul albastru, iar apa de la izvor ne-a răcorit după urcarea scurtă, de doar 40 de minute. N-am avut nevoie de mai mult pentru a fi fericiţi. A, ba da, am spus doar că e o declaraţie dublă de fericire, a mai fost ceva. A fost pentru prima dată când Petra (fosta LumeaMică căreia nici nu mai pot să-i spun aşa, uitaţi-vă şi voi la fotografii) a urcat cu plăcere, s-a bucurat de aer, frunze, copaci, buburuze galbene sau ciupercuţe crescute în nodurile copacilor. N-a trebuit să apelez la încurajări, strategii, vrăjipoveşti sau legende pentru a reuşi să ajung la destinaţie. A trebuit doar să pregătesc o tolbă cu laude, la final. Şi le-a cerut în mod repetat, dar le-am dăruit cu drag, pentru că le merita. Atât.

Stana_regala_5747

Stana_regala_5745

Stana_regala_5776

Stana_regala_5749

Stana_regala_5785

Stana_regala_5793

Stana_regala_5789

Stana_regala_5819

Stana_regala_5817

Stana_regala_5815

Stana_regala_5813

Stana_regala_5810

Mai multe poveşti şi fotografii de pe acelaşi traseu, la vreme de primăvară, găseşti aici.

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.