Poveşti din LumeaMare 18: Australia şi Noua Zeelandă

Poveşti din LumeaMare 18: Australia şi Noua Zeelandă

Am ajuns şi la 18 ediţii de Poveşti sau 20 în total, dacă luăm în calcul şi cele două ieşiri din Bucureşti. Cum vremea rea s-a instalat deja, e minunat că putem măcar să ne întâlnim şi să povestim, să schimbăm impresii, să ne inspirăm din călătoriile celorlalţi, să visăm. La finalul fiecărui eveniment simt o recunoştinţă atât de mare pentru că existaţi, pentru că vă oferiţi să împărtăşiţi din experienţele voastre! Dar să las sentimentalismele la o parte şi să trec la treabă, să vă dau detaliile acestei noi ediţii, pe care le găsiţi mai jos. Pe scurt, în 26 noiembrie ne întâlnim la Ceainăria GreenTea pentru a povesti despre Australia şi Noua Zeelandă şi pentru a gusta din plăcinta cu carne, un fel specific australian, pregătitit bineînţeles de Alex. Vom avea ca de obicei şi o tombolă cu premii oferite de Vinexpert (4 vinuri – 2 din Australia şi 2 din Noua Zeelandă) şi de Editura Tritonic (noul volum cu Povestiri de călătorie scris de Bogdan Teodorescu despre care v-am povestit aici).

Data

Sâmbătă, 26 noiembrie, la 13:00. Suntem acolo şi vă aşteptăm începând cu ora 12:30.

Unde?

Ceainăria GreenTea, Strada Doctor Burghelea Nr 24, Sector 2, Bucureşti

Povestitori:

Klara şi Cristian Boboc consideră că ocupaţia pe care o au în prezent nu este definitorie pentru felul lor de a fi aşa că ne-au trimis următorul mesaj: “Ne-am hotarât, nici noi nu ştim când şi de ce, că am vrea să vedem lumea. Şi vom reuşi! Am început puţin câte puţin. La pas, cu bicicleta, motocicleta, maşina, trenul sau avionul… dar de fapt nici nu prea contează. Importantă este călătoria în sine, oamenii întâlniţi pe drum, cultura şi natura care ne uimesc şi ne încântă de fiecare dată. Evităm să fim turişti, deşi este posibil să nu ne iasă întotdeauna, încercăm să ne amestecăm în peisaj şi să observăm. Pentru o lună sau doar câteva zile vrem sa fim localnici … în vacanţă :-)”

Sâmbătă ne vor povesti despre călătoria prin Noua Zeelandă, sau cum au ajuns ei pe tărâmul elfilor şi hobbiţilor. Iată şi o scurtă introducere: “Aventura a început primăvara, prin septembrie, când toţi pomii erau înfloriţi în Christchurch. La inceput era să ne păcălim, crezând că am ajuns într-o mini-Europa. Ne-am regăsit într-un mix al naturii norvegiano-elveţian-britanic-francez, ba chiar şi românesc. Cu un bonus: păsările! Timp de o lună ne-am făcut planurile de plimbare în funcţie de vreme şi astfel am ajuns să facem cunoştinţă cu Kea curioşi, pinguini sfioşi, gheţari impunători, dar şi cele mai mari şi frumoase lacuri pe care le-am văzut vreodată. Insula sudică, pentru că doar pe aceasta am explorat-o, şi incă nu în întregime, deşi este cea mai mare dintre cele două insule, găzduieste doar un sfert din populaţia Noii Zeelande. Ceea ce înseamnă că am avut parte de călătoria ideală. Multă natură, puţini turişti, în marea lor majoritate backpackerşi, de la care aflam informaţii utile. Localnicii dormeau la orele la care ajungeam noi înapoi în civilizaţie, de aceea, la plecare, am rămas cu impresia că Noua Zeelandă este ţara păsărilor … şi a oilor.”

Madalina Nan este economist de formaţie, specializată în relaţii internaţionale şi diplomaţie, ocupaţie ce a purtat-o prin multe ţări din Europa, America de Sud, Asia de Sud-Est. După terminarea studiilor postuniversitare la Australian National University, Mădălina s-a întors în România unde lucrează pentru Autoritatea pentru Turism a Thailandei. Cu toate acestea este îndrăgostită de ţara ei adoptivă, uriaşul de la antipozi, şi va veni să ne împărtăşească din experienţa ei australiană.

.

.

Intrare:

Pentru a participa la eveniment taxa de intrare este de 25 RON.

Înscrieri:

În acest moment mai sunt foarte puţine locuri disponibile. Abonaţii la newsletter au posibilitatea de a afla despre aceste evenimente cu prioritate.

Înscrierile sunt posibile doar prin mail, la noutati at lumeamare punct ro. Lăsăm deschisă secţiunea de comentarii, pentru nelămuriri sau întrebări, dar vor fi luate în considerare doar mailurile, în ordinea sosirii lor. Dacă rezervaţi pentru mai multe locuri, vă rugăm frumos să ne scrieţi şi numele celorlalte persoane. Locul este asigurat doar dacă aţi primit un răspuns de confirmare de la noi.

Mulţumesc şi abia aştept să ne revedem!

Credit foto afiş: Cristian Boboc

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.