Când normalitatea devine o calitate

Când normalitatea devine o calitate

Am fost o adolescentă dificilă şi răzvrătită. Sunt o mamă destul de atipică şi o soţie mai greu de suportat. Am avut tot timpul dorinţa de evita banalul, normalul, prejudecăţile, locurile comune. În viteza vieţii nu am realizat că normalitatea a devenit o calitate, un atribut pe care toţi îl căutăm şi, atunci când îl găsim, îl admirăm. Am făcut lucrurile cu drag şi pasiune, aşa cum am crezut eu că e bine şi am avut o surpriză: cele mai multe aprecieri pe care le-am primit au fost legate de faptul că suntem oameni normali! Şi m-am simţit bine când am primit acest compliment, eu care nu am învăţat nici până la vârsta asta să primesc complimente şi mereu am avut sentimentul că sunt false. Ei bine, am crezut în sinceritatea acestui compliment. Şi am fost mândră de noi, de mine, de Alex, de toţi ceilalţi oameni normali care ni s-au alăturat în LumeaMare.  De când organizăm întâlnirile cu Poveşti din LumeaMare am auzit de cele mai multe ori remarci de genul: „felicitări pentru ceea ce faceţi şi pentru că sunteţi oameni normali”. „Oamenilor le face plăcere să audă şi lucruri normale într-o ţară nefericit de anormală” a spus Bogdan Teodorescu în emisiunea TV de vineri, în care ne-a şi menţionat. În aceeaşi emisiune, pe care o puteţi viziona şi voi aici (şi merită să o faceţi) acelaşi Bogdan Teodorescu a afirmat că a plecat de la ediţia de Poveşti din LumeaMare la care a fost şi invitat şi povestitor spunând: „uite că există normalitate, uite că există viaţă frumoasă, uite că există ceva frumos despre care să povesteşti!”. Nu cred că este cazul să vă spun că aceasta este declaraţia mea de fericire pe ziua de azi, chiar nu găsesc altceva mai intens decât asta pentru ultimele 2-3 zile.

Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să înţeleg acest al doilea sens al cuvântului normal, sensul de bun, frumos, firesc, natural. Vă sunt recunoscătoare!

Şi pentru că e luni, vă invit să citiţi sau să recitiţi impresiile noastre din săptămâna trecută, impresii de la oameni normali într-o lume… mare: Maria ne-a povestit despre Malcesine, una dintre perlele lacului Garda; Octavia şi-a încheiat periplul prin Bucovina; Ina s-a întristat când a vizitat Cazinoul din Constanţa, Călin şi-a continuat amintirile despre Prima delegaţie, Anca ne-a povestit ceva Aventuri în traficul pe stânga şi 5 lucruri despre Londra, Ghiocel(a) şi-a amintit cât de frumoase sunt Meteorele şi ne-a amuzat cu O păcăleală de 8 kilometri, Laura a fost la Teatrul Evreiesc de Stat, zâna bună a elevilor.

O săptămână fericită şi normală să aveţi!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.