Trebuie să vă spun că atunci când am văzut programul excursiei în Egipt, organizată de ETA (Autoritatea Egipteană de Turism) şi United, cel mai tare mi-au stârnit entuziasmul două activităţi: seara cu beduinii şi safari în deşert!

Despre beduini probabil ştiţi că sunt dintotdeauna locuitori ai deşertului iar faptul că mai există şi astăzi, chiar dacă modul lor de viaţa s-a mai corupt, pe mine mă miră şi mă bucură. Se găsesc într-un număr destul de mare prin Africa (am citit pe undeva că ar fi în jur de 11 milioane în total) şi îşi duc traiul mai mult sau mai puţin nomad (depinde de trib,  interese şi apă probabil!) fără să depindă de stat şi legi. Şeicul este cel care ia decizii şi care face dreptate iar tradiţiile sunt respectate încă, într-o măsură destul de mare.

Imediat ce am ajuns la Sharm El Sheikh şi ni s-a făcut planul pentru seară (Bedouin Village, Bedouin...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.