Dacă statul nu face, hai să facem noi!

Slow Italy – Castelul din Serralunga d’Alba

După ce l-am admirat câteva zile de la exterior, de la depărtare, din apropiere, în fiecare dimineaţă, în fiecare seară sau în timpul petrecerilor organizate în jurul lui, s-a făcut într-un final weekend şi am reuşit să intrăm în Castelul din Serralunga d’Alba.

Cum vă spuneam deja în articolul anterior, castelul datează din secolul 14 şi e încă în picioare, fără să aibă „carii” vizibile sau alte părţi lipsă. În vechime sistemul antiseismic se traducea prin ziduri groase alcătuite din piatră la interior şi cărămidă la exterior, combinaţie care se pare că funcţionează. Castelul a aparţinut bogatei familii Falletti iar în 1949 a fost cumpărat de stat. Primul preşedinte al Italiei a fost cel care a hotărât că acest castel trebuie păstrat şi protejat şi a lăsat, prin testament...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.