Încă nu am aflat care este denumirea corectă dar nici nu ştiu dacă este chiar atât de important. Am săpat printre zeci de pagini virtuale, pagini de hârtie, pagini de istorie, pagini cu experienţe culinare şi senzoriale. Până la urmă Knafeh câştigă deocamdată şi aşa îi va rămâne numele.

Cum poate ceva atât de simplu să fie atât de bun?

Cred că secretul stă în contrastul dintre tăieţeii crocanţi şi brânza topită, în dulceaţa zahărului şi parfumul apei de trandafiri sau a izului slab dat de sucul de lămâie. Este un desert atât de bun şi de apreciat în lumea Orientului Mijlociu încât a intrat până şi în Guinness Book of World Records pentru cea mai mare plăcintă de acest tip. Evenimentul a fost consemnat în Palestina, mai precis în Nablus în iulie 2009. „Numai” 75 de metri lungime, 2 metri lăţime, cântărind în jur de 1 350 kg...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.