Băi termale în Ungaria: Kecskemét, sau trei dintr-o lovitură

Kecskemét a fost poate că una dintre cele mai plăcute surprize din Câmpia Maghiară de Sud. Nu ştiam nimic despre oraş şi nu mă aşteptam să fie cine ştie ce. Dar am găsit aici câteva piese de arhitectură minunată, o primărie ce cântă din clopoţei şi cea mai frumoasă păpuşă de porţelan din colecţia LumiiMici. Oraşul are şi rănile lui comuniste, aşa cum se întâmplă cu toate oraşele ce au suferit de boala asta, dar nu ajungem acolo doar pentru plimbare, ci şi pentru băile termale despre care îţi voi povesti imediat. Şi nu voi alege doar una, ci trei, pentru că ţin să ştii că ai trei opţiuni diferite în apropiere, că poţi să îţi stabileşti baza oriunde începând de la Szeged sau Kecskemét până la Kiskunmajsa sau Tiszakécske. Ai nevoie bineînţeles de o maşină pentru a te bucura de toate, dar presupun că pe această cale vei şi ajunge în Ungaria.

Booking.com

Prima variantă – Complexul termal Kecskeméti Fürdő


Vizualizare hartă mărită

Situat chiar în Kecskemét, complexul dispune de foarte mult spaţiu şi are de toate pentru toţi, de la piscine olimpice până la cele de joacă sau relaxare, saune frumoase şi săli pentru masaj sau tratamente medicale. Uitându-mă pe site, constat că oferă şi pedichiura cu peşti, cine a călătorit prin Asia ştie la ce mă refer!

Preţul de intrare este între 1 500 HUF (22 de lei) şi 2 600 HUF (40 de lei) pentru un adult, în funcţie de ce tip ce pachet alegi. Există şi bilete de familie sau reduceri, cel mai bine e să verifici varianta actualizată aici.

A doua variantă – Kiskunmajsa, ştrandul Jonathermál  


Vizualizare hartă mărită

Aflat la la 53 de kilometri de Kecskemét sau la 50 de km de Szeged, ştrandul este ceva mai vechi şi se vede asta. Spaţiul enorm şi verde în care este aşezat m-a cucerit, însă nu aş ezita să-mi iau cortul şi să mă aşez acolo. Iar piscinele, atracţiile şi distracţiile sunt nenumărate, există chiar şi un bazin cu valuri.

Preţul de acces este între 1 400 HUF şi 1 700 HUF pentru un adult şi 1 200-1 400 HUF pentru un copil. Te sfătuiesc totuşi, din nou, să consulţi toată oferta, pe care o poţi găsi aici.

Iar dacă te hotărăşti să te cazezi aici, îţi recomand să eviţi căsuţele de lemn şi să preferi casele de vacanţă sau, de ce nu, cortul!

A treia variantă: Tiszakécske, Complexul Termal Tisza-parti


Vizualizare hartă mărită

La 36 de km distanţă de Kecskemét, şi aici poţi campa sau poţi alege un apartament. Construcţiile sunt noi şi arată mai bine faţă de cel anterior, iar spaţiul este foarte bine organizat, chiar dacă nu e aşa de vast. Campingul este deschis şi pe timpul iernii.

Dacă alegi să vii doar în vizită, preţul de intrare nu e deloc mare, 1 400 HUF pentru un adult şi 1 200 pentru copiii până în 14 ani. Găseşti toate detaliile de care ai nevoie aici.

Dar mai bine du-te tu, vezi şi alege. Pentru că ai de unde, doar ţi-am dat deja 3 variante. Şi poţi să spui orice, numai că n-ai avut unde să te bălăceşti nu!

Citeşte şi despre băile de la: MakoMiskolctapolcaGyula, Eger, Kecskemét, Szeged.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.