Vinurile din Eger

Din perspectiva vinului, Ungaria este percepută cel mai adesea ca ţara vinului de Tokaj. Nu o să vorbesc acum de vinul dulce şi auriu cu 4 sau 5 puttonyos, ci o să-ţi arăt şi faţa cealaltă a vinului unguresc. Vinuri albe şi vinuri roşii, varietăţi locale şi internaţionale de struguri, vinificatori tineri cu mare potenţial şi o regiune aflată între Budapesta şi Tokaj. La aproape 2 ore de mers de Budapesta ajungi în Eger. Regiunea  este casa celui mai cunoscut vin Egri Bikavér (sânge de taur) care are o istorie interesantă şi pe care o să ţi-o spun în alt articol. Aici vinul se face de peste 1000 de ani, iar unele crame rezistă de peste 400 de ani.

Roca vulcanică formată acum peste 25 de milioane de ani este cea care a devenit casă pentru butoaiele şi sticlele cu vin.

Nu ştiu cât de mult din cele peste 130 de km de tunele, transformate în pi...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.