1 AN de incursiuni culinare

1 AN de incursiuni culinare

Descoperirile culinare fac şi ele parte din inventarul unei călătorii, aducându-te mai aproape de spiritul şi obiceiurile unui popor. E adevărat că nu reuşim sau nu ne permitem întotdeauna asta, însă nu cred că gustăm cu adevărat un loc până când nu gustăm măcar puţin şi din bucătăria lui. La noi în ţară gazdele tradiţionale nu concep să le calci pragul fără să îţi ofere ceva de mâncat. În lume obiceiul acesta nu e chiar aşa puternic, poate mai degrabă în zonele mai puţin bogate sau “corupte” de individualism.

Aici pe blog am încercat, fără să avem pretenţia de cunoscători sau mari bucătari, să ne prezentăm câteva experienţe culinare pe care le-am trăit, în restaurante, în lume sau pur si simplu acasă, călătorind culinar prin lumea mare.

O retrospectivă a articolelor pe această temă găsiţi mai jos:

Franţa

Călătorie culinară în Lorena

În căutarea culorilor şi aromelor

Supă de ceapă

Şocuri culinare

Italia

Who’s who

Austria

Aperitiv Vienez

Viena, poveşti cu mâncare şi bunici andaluze

Belgia

Simply mussels

Polonia

Polewka piwna – noroc bun!

Baba kartoflana şi altă reţetă cu cartofi – Polish style

Japonia

O călătorie culinară cu sushi

China

Street food în China

Turcia

Cocktail de Istanbul

Maroc

O călătorie culinară prin Maroc

Asia

Expediţia Muson

Restaurante

Eu când vreau să mănânc, mănânc

Balcic în România

Poftă bună! 😀

Articole similare:

1 AN de idei, sfaturi şi informaţii utile

1 AN de vorbă cu pasionaţii de călătorii

1 AN de incursiuni în patrimoniul omenirii

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.