Galop prin Portugalia

După ce am citit cu plăcere articolele Mariei, am constatat că avem unele amintiri comune din Portugalia şi mi-am propus să completez imaginea acestei ţări cu impresiile mele adunate în 8 zile, în 2009. În plus, mi s-a făcut dor de numeroasele locuri de văzut şi de iubit de la malul Oceanului Atlantic. Şi ce leac mai bun poate fi împotriva dorului decât rememorarea clipelor trăite? Îţi voi împărtăşi în câteva episoade impresiile mele iar astăzi LumeaMare are şi o ofertă specială pentru tine, la finalul acestui articol.

VALURILE ISTORIEI

Ca majoritatea statelor europene, Portugalia a cunoscut mari valuri pe care a urcat şi coborât; a fost locuită din mileniul cinci î.Hr., populată de lusitani (proveniţi din amestecul populaţiilor de celţi şi băştinaşi), fenicieni, romani, vandali, vizigoţi, arabi (cinci secole), şi în întregime creştină, în graniţele actuale, începâ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.