Secretele Barcelonei (4) – Park Güell, cântăreţul şi dansatorul

Evadare din forfota oraşului, a treia propunere: Park Güell

Din staţia în care ne-a lăsat autobuzul turistic mai mergem puţin şi apoi o luăm la dreapta, pe o stradă abruptă ce urcă spre Parcul Güell. Mă simt pusă la încercare, ca şi cum ar trebui să fac un sacrificiu, să depun măcar puţin efort înainte de a merita să intru pe porţile celui mai celebru parc din Barcelona. Am emoţii, sunt nerăbdătoare, dar mă şi tem să nu fie prea aglomerat, să nu fie pomul lăudat - am făcut greşeala să îmi creez o imagine dinainte şi nu sunt deloc pregătită să suport vreo dezamăgire.

Nu vedem nimic deocamdată, strada în pantă e lungă şi nu dezvăluie niciun detaliu al intrării în parc. Simţim doar că ne apropiem atunci când încep să apară magazinele cu suveniruri şi mici restaurante turistice ce afişează fotografii mari pe meniuri. Unul poartă chiar numele parcului, ceea ce mă amuză, trebuie s...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care călătoreşte cât de frecvent poate împreună, practicând un turism responsabil. Roxana și Alex sunt pasionați de fotografie, dar pe Alex nu-l întrece nimeni la gătit. Iar Petra este cea care testează destinaţiile din punctul de vedere al unui copil.