Buget: 15 zile prin Europa

Buget: 15 zile prin Europa

Dacă acum doi ani am bătut timp de o lună Spania şi Portugalia, anul trecut am ales să facem un traseu mai scurt, prin Ungaria, Slovenia, Italia, Austria, Liechtenstein, Elvetia şi Germania. Am plecat în august şi am fost pe drum 15 zile. Am trecut prin zone montane spectaculoase – Vrscec din nordul Sloveniei (plecare din Kranjska Gora), Dolomiţii dinTirolul de sud (nordul Italiei), pasul Rombo, Grossglockner din Austria, Heidi Land din Liechtenstein, si Alpii Bavarezi – Garmisch, pe lângă lacuri – Konstanz, Chiemsee, Zell am See. Am văzut şi castelele Linderhof şi Herrenchiemsee cu splendidele lor gradini, locurile sacre –  Etal, Abatia Melk şi Mariazzell – un veritabil Lourdes germanic, dar şi minuni ale tehnicilor moderne – barajul de la Kaprun si muzeul Swarovski de la Watens. Ne-au hranit sufletul centrul istoric al Ljublianei, casele pictate din Garmisch Partenkirchen şi multe alte localităţi, dotarea şi eleganta nenumaratelor staţiuni ca Seefield, Cortina D’Ampezzo, Canazei, aerul poetic al părţilor medievale din Hall in Tirol, St.Gallen, frumuseţea tuturor bisericilor indiferent de mărime sau de locul amplasării lor, pensiunile şi casele de lemn patinat de vreme cu balcoanele încărcate de flori şi cu interioarele lor spaţioase, îngrijite şi împodobite cu mici animale impăiate, statuete sau bazoreliefuri din lemn, buchete de flori din mătase, goblenuri, venite din alte vremuri dar creatoare de atmosferă, civilizaţia, ordinea, calitatea şoselelor şi a serviciilor.

Au fost în total 4701 km.

Vă dezvălui în cele ce urmează bugetul călătoriei, pentru a vă ajuta în propriile voastre planificări:

Şi un traseu prescurtat:

Voi reveni în curând cu planurile şi traseul pentru anul acesta, care sunt orientate mai ales pe Franţa.

Succes la planificări şi călătorii frumoase!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.