Gusturi şi plăceri gurmande din LumeaMare

Gusturi şi plăceri gurmande din LumeaMare

CE REŢETE ŞI CE RECOMANDĂRI CULINARE GĂSEŞTI LA NOI PE BLOG

Probabil că aţi observat că în „meniul” nostru am lăsat loc şi unei categorii care se numeşte GUSTURI. Şi sunt sigură că toată lumea este de acord că o călătorie reuşită trece prin stomac. Nu? Nu la călătorii se referea expresia? O, ba da, hai să recunoaştem că, dacă ne-am permite asta, am frecventa fără nicio reţinere cele mai rafinate restaurante pentru a gusta din delicatesele şi aromele culinare specifice fiecărui loc pe care îl vizităm. În LumeaMare încercăm să vă aducem puţin din gusturile unor destinaţii mai începărtate sau mai apropiate, povestindu-vă ce şi unde am mâncat, ce vinuri am degustat sau cum au ieşit reţetele pe care le-a gătit Alex. Ah, dacă ar avea el mai mult timp, vă asigur că  secţiunea aceasta ar fi mult mai savuroasă.

Hai să intrăm să aruncăm un ochi în bucătărie. Ce avem pe masă?

Din Egipt: Bamia sau Humus şi Kufta, care au avut mare succes pe la evenimente.

Din lumea arabă, cu origini disputate: Falafel

Din Turcia, foarte popular şi mai simpu de făcut decât de citit: Bir sicak, bir soguk

Din Japonia: o călătorie culinară cu sushi

Din Polonia, o reţetă pe bază de cartofi, bună în situaţii de criză: Baba kartoflana

Din Belgia: midii, pur şi simplu

Din Franţa: supă de ceapă

Din Italia: Trippa alla Romana

Iar de la noi, din România: O ciorbă rădăuţeană ca la ceaunul mamei …

Mai puteţi găsi şi alte retete, discuţii sau recomandări de restaurante în CULINARE şi, nu în ultimul rând sugestii şi arome în Lumea Vinului.

Poftă bună şi noroc!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.