Când pleci cu copiii prin LumeaMare

O SERIE DE ARTICOLE DESPRE CĂLĂTORIILE ALĂTURI DE CEI MICI

(articol actualizat în 17 iunie 2015)

Avem deja 10 ani de când călătorim cu fata noastră peste tot, sau aproape peste tot. „Aproape” acesta vine nu din motive pe care le-am fi născocit noi pentru a nu o lua cu noi, ci din situaţii în care nu s-a putut sau nu a vrut ea să ne însoţească. În orice caz, câte ceva am învăţat în toţi aceşti ani. Ştim cum să căutăm şi să găsim atracţiile şi activităţile pentru copiii dintr-un  anumit oraş, cu ce aşteptări să plecăm, cum să combinăm educaţia cu joaca şi plăcerea noastră cu plăcerea copilului. Am încercat să reunim în secţiunea Copii (LumeaMică), articolele care ar putea fi de interes pentru familiile cu dorinţă mare de a călători.

Ţi-am povestit despre ingrediente care te ajută să te bucuri mai mult de o vacanţă alături de copii sau despre ce şi cât poţi să accepţi de la eiTe-am întrebat dacă eşti gata să călătoreşti cu un copil sau dacă ştii cu adevărat să îţi asculţi copilul, atât acasă cât şi în călătorii şi cred că ţi-am dat şi multe răspunsuri sau soluţii: cum să convingi copilul să se bucure de o drumeţie în natură, cum să laşi poveştile să curgă şi să spui mai des da, decât nu. Te-am încurajat aşadar să iei copilul sau copiii cu tine. atunci când pleci, apoi ţi-am spus ce jucării e bine să ai la îndemână sau cum e să călătoreşti cu bebeluşul în avion. Ţi-am dovedit că se poate, prin călătorii temerare sau jurnale de călătorie şi poveşti din diverse locuri din lume: de la Bucureşti până la Sibiu, Braşov, Veneţia, LisabonaPrater, muzee ale jucăriilormuzee de ştiinţă şi joacă în cele mai nebănuite colţuri de lumeDisneyland, MaltaFuturoscope, Europa Park, castele jucăuşe sau interactive, parcuri cu dinozauri şamd.

Şi nu am spus tot. Nu uita aşadar că, dacă ai întrebări, curiozităţi sau temeri, suntem aici ca să te încurajăm şi să îţi răspundem şi să te convingem că un copil face un călător mai bun din tine.

Citește mai multe despre călătoriile cu copii în cartea publicată în martie 2018:

Mami, tati, uite cămilele!

 

Cum să supraviețuiești în călătoriile alături de copii. Sfaturi serioase pentru părinți și povești fantastice pentru copii, însoțite de ilustrațiile naive ale subsemnatei.

Detalii aici.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.