22 de bloguri de travel din România – despre proiect

Ediţia decembrie 2012

Te-am anunţat deja de săptămâna trecută, odată cu aniversarea noastră de 3 ani, că am lansat acest nou proiect. Din dorinţa de a păstra cumva subiectul separat, ca reper pentru etapele care urmează, am decis sa reiau toate detaliile în acest articol. Îţi  reamintesc faptul că ne-am propus să întocmim o listă cu 22 de bloguri care să îndeplinească anumite criterii şi care să fie pe lista noastră principală de lecturat, bineînţeles că nu în termeni exclusivi. Asta până în 2013 când, la un moment dat, vom reface lista.

Proiectul acesta are mai multe componente şi, în ciuda subiectivităţii lui, se va baza foarte mult şi pe aportul sau propunerile tale, ca cititor. Ştiu că nu vom putea acoperi toţi cititorii de pe net, că valoarea acestei liste nu va fi una absolută şi generală, dar nici nu vom urmări să urcăm pe tron sau să detronăm pe cineva. “22 de bloguri de travel din România” urmăreşte să mă ajute pe mine şi pe cei din echipa LumeaMare să cunoaştem mai bine comunitatea, să interacţionăm, să învăţăm unii de la alţii, să ne definim propriile preferinţe.

Cum se va desfăşura?

În fiecare zi de luni LumeaMare va prezenta două bloguri de travel româneşti, însoţite de o scurtă analiză şi argumentele pentru care le-am ales. Dar, cum spuneam, nu noi vom propune blogurile ci tu, lâsând un comentariu şi un link mai jos. Deoarece am primit deja destul de multe propuneri până acum, te rog să consulţi lista de la finalul articolului înainte de a face o propunere. Vei putea să vii cu noi idei în fiecare luni, dacă mai descoperi ceva nou sau crezi că am ratat ceva important. Noi vom analiza toate propunerile şi va trebui ca dintre ele să alegem, săptămânal, doar două.

Primul articol va fi astăzi, 1 octombrie, ultimul luni, 3 decembrie. La final, pe 10 decembrie, vei putea revedea toată lista, cu cele 22 de bloguri de pe listă. Iar pe 17 sau în jurul acestei date sper să ne şi întâlnim în  cadrul unui eveniment, aici mai am însă de lucru la detalii!

Până una alta te aştept luni dimineaţa, pe pagina de facebook, ca să ne amuzăm cu un pariu legat de care vor fi blogurile săptămânii. Avem şi câte un mic premiu pentru primii care sunt cât mai aproape de adevăr. Te asigur că în momentul în care lansez pariul articolul şi recomandările sunt deja scrise :-)

De ce 22?

Dacă ai făcut un calcul simplu ai văzut că sunt 10 săptămâni, 2 bloguri pe săptămână… deci?
Vor fi 22 pentru că e un număr care îmi place mie şi pentru că sunt sigură, absolut sigură că vor fi momente în care ne va fi greu să alegem. Să lăsăm aşadar puţin loc în plus, ca în jocul cu portocalele, de ce 20 şi nu 22? Să nu mă iei cu de ce 22 şi nu 100, ok?

Care vor fi principalele criterii pe care le vom avea în vedere?

calitatea, relevanţa şi corectitudinea textelor. Vom prefera blogurile care conţin în pondere majoritară informaţii şi impresii personale din călătorii, care abordează temele articolelor dintr-un unghi original şi încântă prin ceva talent scriitoricesc.

diversitatea tematică – valabil chiar şi în cadrul unei nişe. Nu înseamnă că dacă ai un blog despre drumeţii montane eşti defavorizat, depinde de tine cum abodrezi subiectele şi cum îmbini jurnalele cu informaţii utile şi alte teme conexe.

utilitatea informaţiilor – un blog de călătorie care îşi propune să realizeze ceva din această pasiune nu este citit doar de familie şi prieteni. Este citit şi de persoane care vor să se inspire sau să afle ceva mai multe detalii şi informaţii.

redactarea în limba română – nu putem lua acum în calcul şi blogurile care sunt scrise exclusiv în altă limbă.

relevanţa şi calitatea fotografiilor – aici nu cred că este nevoie să explic la ce mă refer

frecvenţa actualizării şi vechimea – să fie actualizate periodic, cel puţin un articol pe săptămână, să fi avut minim 1 an de existenţă în data de 25 septembrie, când am lansat proiectul. Ştim că există bloguri tinere care promit, ne-a fost şi nouă greu să le tăiem pe unele de pe listă, dar credem că e foarte important pentru un blogger, dincolo de talent, să treacă proba timpului şi a constanţei în postare. O spunem din proprie experienţă.

transparenţa din punct de vedere al autorilor sau echipei – Să nu fie un blog anonim sau blogul unei agenţii de turism sau al unei companii care are ca activitate principală vânzarea de servicii turistice. Am observat, din păcate, bloguri bune semnate de un prenume şi atât, bloggeri a căror identitate se reduce la un nickname, lucru faţă de care vom încerca să arătăm o anumită îngăduinţă, atât timp cât există şansa, undeva în blog, de a afla identitatea reală a persoanei. Vom face chiar efortul de a contacta bloggerul, acolo unde considerăm că merită cu adevărat, pentru a lămuri misterul.

La final te invit să verifici lista integrală şi necenzurată a nomonalizărilor, să comentezi, să completezi, să recomanzi sau să protestezi E preferabil să nu-ţi propui propriul blog, dar dacă nu o face nimeni altcineva şi ţi se pare nedrept, îndrăzneşte până la urmă şi fă-o tu! E şi mai bine dacă îmi arăţi direct un articol care reprezintă cel mai bine blogul respectiv, se ştie că avem cu toţii zile proaste uneori, şi poate că dau fix de ce nu trebuie în căutările mele.

Bloguri nominalizate

Nu toate pot fi validate, dar am preferat să le lăsăm aici pentru a şti care au fost. Aşa cum am spus şi mai sus, poţi comenta, protesta sau face recomandări asupra lor. Şi mai ales, poţi propune şi alte bloguri, lista e deschisă!

1001calatorii.com

2.in-jurul-lumii.ro

aliceee-traveler.blogspot.ro

apolloro.blogspot.ro

bandarosie.ro

bialog.ro

bloguldecalatorii.ro

blogul-larisei.com

bucketlist.ro

cafeneaua-vieneza.blogspot.ro

cartitaplimbareata.ro

calatoriilasingular.ro

catherinecrossroad.wordpress.com

cityinads.com

corasb.blogspot.ro

cornelia-florea.blogspot.ro

descoparitalia.wordpress.com

de-weekend.com

dianora.ro

drumliber.ro

explorish.net

flutureledepiatra.wordpress.com

george2210.blogspot.ro

hai-la-bord.blogspot.ro

ici-colo.ro

imperatortravel.ro

infotravelromania.ro/blog

ioanstoenica.wordpress.com

ioanabudeanu.com

japonia-departe-aproape.blogspot.com

kadiasfood.wordpress.com

lazfamilytravel.blogspot.ro

lipa-lipa.ro

lumeamirelei.blogspot.it

meetsun.ro

micadu.ro

micilevacante.wordpress.com

miscellanea.ro

monicamicu.com

myselfaround.wordpress.com

mytravellevel.wordpress.com

oamenifaradelocuri.wordpress.com

olumemare.ro

oriens.ro

placerea-de-a-calatori.ro

popmarius.com

povestidinlume.blogspot.ro

prinarad.info

printreranduri.com

prinlume.ro

prinvacanta.ro

razvanpascu.ro

rucsacdemunte.blogspot.ro

rosekate.me

slowaholic.com

tedoo.ro

theworldphototour.com

travelbadgers.com

travelinghawk.blogspot.ro

turismmarket.com

turistu.ro

travelgirls.ro

trans-ferro.com

vacantevacante.com

viajoa.ro

vulpitza.ro

wafu.ro

……………

Bloguri alese până acum:

Ediţia 1

Ediţia 2

Ediţia 3

Ediţia 4

Ediţia 5

Ediţia 6

Ediţia 7

Ediţia 8

Ediţia 9

Ediţia 10

PS: nu te impacienta dacă linkul şi comentariul tău nu apar imediat, avem un sistem de moderare! Dar dacă nu apar şi nu apar atrage-ne atenţia, să nu se fi pierdut cumva prin spamuri.

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.

65 Comentarii la “22 de bloguri de travel din România – despre proiect”

 1. […] Şi nu uitaţi, aşteptăm în continuare nominalizări şi completări la lista deschisă aici. […]

 2. Alex says:

  Prins cu tot felul de lucruri personale, recunosc cu o rusine in obraji ca am uitat de initiativa voastra. Care imi place foarte mult de altfel :-) Asa ca propun si eu un blogaras, micut dar cu initiativa. Nu stiu daca ati auzit de Turistu.ro :))

 3. Roxana says:

  Alex, cum sa nu fi auzit de tine, tocmai de tine? Te adaug acum pe lista, era pacat sa lipsesti…

 4. Diana says:

  Blogurile saptamanii:
  – popmarius
  – 1001 calatorii

 5. Ioana B says:

  Multumesc mult pentru nominalizare:) Sunt onorata.

 6. nickro says:

  Eu citesc cu placere si “Turism cu familia prin lumea larga”:
  http://lazfamilytravel.blogspot.ro/
  Respecta cam toate criteriile si merita, cu prisosinta, luat in considerarea, in opinia mea, bineinteles.

 7. Bia says:

  Ce ma bucur pentru http://www.placerea-de-a-calatori.ro/pentru ca nu doar blogul e graitor si minunat ci mai ales omul (calatorul) din spatele lui :)

  In alta ordine de idei vreau sa va mai las niste recomandari (in plus, de cele lasate saptamana trecuta) care am vazut ca nu se regasesc in lista pana acum (sper sa se incadreze in criterii, cel putin sunt sigur mai vechi de un an)

  http://corasb.blogspot.ro/
  http://lipa-lipa.ro/
  http://www.de-weekend.com/
  http://apolloro.blogspot.ro/
  http://george2210.blogspot.ro/
  http://lumeamirelei.blogspot.it/

  A! şi cred ca neaparat în cele 22 va trebui să se regăsească http://www.1001calatorii.com/, stiu ca e deja in lista, dar merita subliniat. Bravo, Anca :)

 8. Miky says:

  oau. sunt si eu! merci :)

 9. Roxana says:

  Multumim pentru toate nominalizarile noi si pentru multumiri. Sper ca stiti ca nu noua ne multumiti ci cititorilor nostri care v-au propus! :)

 10. Roxana says:

  PS: ne-ati cam dat de lucru, trebuie sa recunosc! Dar ma bucur, bine ca avem de unde, sa nu fi fost nominalizari ar fi fost mai grav!

 11. catherine says:

  wow! sunt onorată de alăturarea cu nume remarcabile în lumea travell-iştilor!
  era cât pe ce să vă atrag atenţia că aţi greşit, pentru că eu nu scriu numai despre călătorii, dar… am citit mai atentă şi am văzut că e suficient să existe o preponderenţă a poveştilor de drum şi descoperiri. aşa că, mă încadrez! şi mă angajez să perseverez.

 12. nickro says:

  Mentionez si eu eu blogul lui Apollo, pe care am uitat sa-l mentionez in postul anterior. Merita si Bogdan si Laura sa fie in primii 22!
  http://apolloro.blogspot.ro/

 13. RoseKate says:

  Eu va multumesc mult pentru gandurile bune si nominalizare, sunteti niste draguti! :) [desi blogul meu nu-i de travel -sau asa imi place mie sa-l vad, si e scris in engleza, apreciez si va pup pe toti!]
  Ma bucur mult sa vad in lista de nominalizari multi oameni dragi mie! Superba initiativa!

 14. Alexandra says:

  Mersi si eu ca ma gasesc pe lista 😉

 15. Cornelia says:

  Calatorii si alte ganduri dintre calatorii http://cornelia-florea.blogspot.ro/

 16. Roxana says:

  Ma bucur si eu sa vad lista crescand, chiar daca nu toate blogurile se pot califica. Va rog sa recititi criteriile, ca sa nu fiti suparati daca nu ati fost alesi printre cei 22.
  Dar cum mai spuneam, sper ca nu ne vom opri doar la aceasta editie, asa ca e loc pentru toata lumea care pune suflet si face bine si cu consecventa ceea ce face.

 17. Cristina says:

  Va multumesc dragilor ca am ajuns in listuta :) bafta tuturor.

 18. Larisa says:

  Acum am vazut ca ma aflu si eu in lista. Va multumesc pentru nominalizare :)!!! Si succes tuturor!

 19. […] 22 de bloguri de travel din România, ediţia Decembrie 2012 […]

 20. Bia says:

  Vin şi săptămâna asta cu propuneri de bloguri care nu-s in lista si poate ar merita sa fie:

  http://prinvacanta.ro/
  http://www.monicamicu.com/
  http://rucsacdemunte.blogspot.ro/
  http://kadiasfood.wordpress.com/ (nu stiu cat % din articolele ei sunt despre travel, dar cele sunt trebuie neaparat bagate in seama)
  http://povestidinlume.blogspot.ro/ (aici blogul nu a mai fost de mult actualizat, dar aici vorbim de o proaspata mamica calatoare, daca mergeti in spate o sa vedeti ca articolele erau mult mai dese)
  http://descoparitalia.wordpress.com/ (nici asta nu e foarte actualizat dar e foarte nisat… e doar despre Italia, ma intelegeti) :)

  Acestea fiind spuse cred ca nu mai am altele de propus, sper sa nu fi uitat ceva. Ah… ar mai fi cele mai tinere de un an care nu intra din start…

 21. Roxana says:

  @Ioana, nu e prea tarziu, multumim :-)

 22. Roxana says:

  Multumim Bia!

 23. Ioan S says:

  Ce dragut, apar si eu pe-acolo! 😀 Mie imi pare rau doar de faptul ca nu reusesc sa public mai des cate un jurnal, dar ma bucura de fiecare data cand apar cititori noi pe blog. Poate si prin intermediul vostru se va intampla asta, asa ca multumesc! :)

 24. City in Ads says:

  Multumim pentru nominalizare! :) Si felicitari pentru initiativa!

 25. […] că am ajuns şi la cea de-a treia etapă a proiectului nostru 22 de bloguri de travel din România. Puţin a fost, mult a rămas. Lista este încă lungă, mie personal îmi este greu să fac asta […]

 26. […] cea de-a patra etapă a proiectului 22 de bloguri de travel din România am decis să mergem pe mâna fetelor. E vorba de două bloguri de echipă, două echipe, una mai […]

 27. Bradut says:

  Multumesc frumos pentru nominalizare, Roxana. Mă gândesc să-i cedez locul unui blogger mai tânăr, dacă e posibil. Că nu mai are noua generație loc de noi, boșorogii :-)

 28. Roxana says:

  Bradut, sa stii ca si eu ma gandeam initial sa nu pun si bloggerii mari, foarte cunocuti si batrani, cum spui tu :-) Dar pana la urma de aceea am facut o lista cu 22, lista care se va actualiza si la anul, ca sa fie loc pentru toata lumea care are ceva de spus, cat de cat… Nu as putea sa nu pun Tedoo in lista, sa fim seriosi, nici chiar asa! :-)

 29. Bradut says:

  Bine, fie. Sa-mi zici cand ma iei la criticat, sa apuc sa dau cu matura prin blog :-)

 30. Roxana says:

  :-) Pai asta e frumusetea, ca nu stie nimeni cand. Dar tu stii ca nu ai nevoie de matura, mai degraba la noi e nevoie de un aspirator :-)

 31. Bradut says:

  De-aia ati miscat voi primii :-)

 32. Roxana says:

  Exact! :-)))) Mai invatam si noi de la altii, cu ocazia asta.

 33. […] la 10 bloguri intrate în listă. Descoperim tot felul de lucruri interesante în proiectul nostru, 22 de bloguri de travel din România, iar la un moment dat îţi vom împărtăşi şi impresiile noastre generale în urma acestui […]

 34. Violeta says:

  Uite, vreau sa propun si eu un blog pe care l-am descoperit astazi si mi se pare interesant: http://travel.coolnewz.info

 35. Roxana says:

  Multumim, dar noi adunam acum doar bloguri scrise in romana, deocamdata… :-)

 36. Dordea Petre says:

  ceva util pentru industria turismului

 37. Roxana says:

  Asa speram si noi sa fie!

 38. Cristi Goldeanu says:

  Un blog ok, care mai are de crescut si sa diversifice articolele:
  http://flutureledepiatra.wordpress.com

 39. Roxana says:

  Multumim, l-am adaugat la lista!

 40. Incercati acest site dedicat Orientului Mijlociu, care are si sectiune de travel realizata intr-un mod profesional:

  http://oriens.ro/2012/10/30/un-roman-in-iran-isfahan-orasul-iubirii-vezi-video-si-galerie-foto/

 41. Roxana says:

  Multumim, am adaugat in lista, il vom citi cat de curand.

 42. […] astăzi îi avem invitaţi în lista celor 22 de bloguri de travel din România […]

 43. Alina says:

  WOW! Eu acum descopar. Imi pare rau. Am fost mai mult calatoare decat bloggerita. Desi, in mod evident, nu ma calific si nici nu cred ca ar fi asta vreun esec, va multumesc din suflet pentru nominalizare. Numai alaturarea cu atatea nume frumoase si ma simt mai norocoasa decat merit. Poate pana la anul ma pun pe treaba si la partea utila, de travel, caci deocamdata a fost mult mai important pentru mine sa am un loc unde sa povestesc cum se simte Okinawa. Sunt o egoista, ma iertati, nu?

 44. Oau, nu stiam de acest site sau de aceasta lista, urmaream pe blog de unde vin vizitatorii si asa v-am gasit.
  Multumim mult ca ne-ati adaugat blogul. Suntem onorati ca va plac articolele noastre si doriti sa le aratati si altora pe unde pot merge si ce pot vedea, Multumesc Bia pentru Nominalizare!
  Bafta in ceea ce faceti !

 45. Roxana says:

  Bun venit Mihaela! :-)

 46. […] mai departe cu analiza blogurilor de travel selectate din lista propusă de cititorii noştri. Am observat că au fost aprecieri legate de felul în care am combinat blogurile până acum. Am […]

 47. […] mai departe cu analiza blogurilor de travel selectate din lista propusă de cititorii noştri. Am observat că au fost aprecieri legate de felul în care am combinat blogurile până acum. Am […]

 48. Adriana says:

  Va propun si eu un blog
  http://myselfaround.wordpress.com/

  Numai ce am inceput activitatea insa avem multe de spus. Urmariti-ne.

 49. […] cele bloguri de călătorie. Ne-am fixat nişte criterii, decente spun eu (le poţi vedea şi tu aici) şi am plecat optimişti la drum. Mă temeam că 22 e un număr prea mic, ştiind că pe piaţă […]

Lasa un Comentariu

Comments links could be nofollow free.