Simplu şi complicat în acelaşi timp: منسف (Mansaf)

Am plecat în Iordania cu multe gânduri. Unele aveau cu siguranţă destinaţie culinară, iar dintre ele unul se referea strict la MANSAF. Unde se putea mânca cel mai bine - la beduini. Cum s-a făcut,  cum nu (apropo de coincidenţe), în ziua de Paşte, noi, "pierduţi' undeva în deşertul Wadi Rum îl auzim pe ghidul nostru, beduin, că ne spune: "today we will do mansaf".

Ne-am întors spre înserat spre tabăra de bază şi am descoperit pe foc, deja bolborosind uşor, două oale: una cu orez, alta cu iaurt, condimente şi carne de capră.

 

&n...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.